Shopping Cart

  •  x 
  • You have no product to cart.

Medicinski aparati & pripomočki

Merilniki krvnega tlaka

Približno 25% odraslega prebivalstva in okoli polovica starejših od 60 let trpi zaradi visokega krvnega tlaka. 

Zvišan krvni tlak je pogosto prisoten več let, ne da bi povzročal kakršno koli neprijetnost. Posledice pa so lahko resna obolenja, kot so srčni infarkt, kap ali demenca, saj dolgoročno poškoduje različne organe, kot so srce, možgani, ožilje in ledvice. Povišane vrednosti krvnega tlaka, ki presežejo 140/90 mmHg, se na splošno obravnavajo kot zdravju škodljive. Medicinski izraz za trajno zvišan krvni tlak je arterijska hipertenzija. Arterijska hipertenzija običajno ne povzroča težav, zato jo lahko odkrijemo le z merjenjem krvnega tlaka. Prav zaradi tega je redno spremljanje krvnega tlaka zelo pomembno. 

Kako pravilno izmerimo krvni tlak?

 

V naši trgovini vam ponujamo natančne in kakovostne merilnike krvnega tlaka znamke boso, ki ji zaupa kar 77% nemških zdravnikov (raziskava API , ki jo je opravila mednarodna družba za raziskave GfK 01/2010). Visoko kakovost potrjuje tudi nemško združenje za hipertenzijo, ki je izdelkom boso že večkrat podelilo pečat preizkušene kakovosti. 

Izbirate lahko med nadlaktnimi, zapestnimi in klasičnimi merilniki krvnega tlaka. Vsi pa imajo nekaj skupnega: so enostavni za uporabo in imajo najvišjo natančnost merjenja. Še posebej zanimiv za starejše in slabovidne ljudi je merilnik krvnega tlaka s funkcijo govora v angleškem, nemškem, španskem, italijanskem, nizozemskem in francoskem jeziku.

Merilnik krvnega tlaka boso medicus X

Zmagovalec v kategoriji nadlaktnih merilnikov krvnega tlaka pri nemški zvezi potrošnikov Stiftung Warentest.
56,90 €

Merilnik krvnega tlaka boso medistar+

Zapestni merilnik krvnega tlaka z najvišjo oceno v študiji nemškega združenja potrošnikov Stiftung Warentest. (Test 05/2016)
49,90 €

Merilnik krvnega tlaka, BOSO MEDICUS EXCLUSIVE

Najnaprednejši merilnik krvnega tlaka - edinstven za vaše zdravje. Ta merilnik je iz družine boso merilnikov najbolj prilagojen vašim osebnim
114,90 €

Merilnik krvnega tlaka, BOSO MEDICUS FAMILY

Ta model združuje 4 merilnike v enem. Zaradi štirih ločenih pomnilnikov po 60 meritev, omogoča celotni družini optimalno kontrolo krvnega tlaka.
69,90 €

Merilnik krvnega tlaka, BOSO MEDICUS UNO

Je osnovni model merilnika krvnega tlaka BOSO MEDICUS. Zaradi enostavne uporabe in upravljanjem z enim samim gumbom je zelo priljubljen med
75,90 €